top of page

Previs - Kontrollrom for leger

I emnet Design av sikkerhetskritiske systemer jobbet vi sammen med ambulansetjenesten i Innlandet. De har et pilotprosjekt gående for utbedring av Previsualisering. Dette er et hjelpemiddel som blir testet under utrykninger, dette er et hodekamera med kommunikasjon til lege eller ekspert. Dette er for å sikre riktig behandling og diagnostiering av pasienter.

Previsualization

Problemstillingen her var å finne en måte vi kunne enklere integrere verktøyet på en måte slik at kommunikasjon og informasjonsgivning gikk smidig, da det er en del kritiske punkter ved f.eks overleveranse av pasient fra ambulanse til sykehuset. Derfor ble vår problemstilling formulert slik:

Hvordan kan vi lage et kontrollrom for legen med styring og god oversikt over data i videosamtaler med ambulansen?

PROSESSEN 

med metoder

INNSIKTSFASEN

DEFINERING

Under innsiktsfasen hentet vi data gjennom ekspertintervju, workshop med ambulansen og skrivebordsundersøkelser.

For å definere vår problemstilling og målgruppe skapte vi personas, scenarier og "How might we"-spørsmål.

IDEERING

For å skape ideer gjorde vi bl.a. metoder som brainwriting, 3-12-3, Mind-heart-hand, The 4 C`s, 10 + 10.

Her gjorde vi også Impact/Effort diagram og MoSCoW modell.

LØSNING

Vår løsning ble et kontrollrom for leger der utstyret er integrert med et kontrollpanel som legen kan styre.

Vår løsning

Kontrollrom for leger

Vi presenterte vår løsning som en 3D-modell som ble laget i The Sims 4, og en HiFi prototype laget i Miro og Figma. Når vi skapte løsningen vår tok vi hensyn til miljø, omgivelser og hvordan kontrollpanelet skal fungere i praksis. Det skal være enkelt å bruke kontrollpanelet, og det skulle ikke være noen forstyrrelser for legen som kunne påvirke konsentrasjonen når man er i samtale med ambulansepersonell.

Det var viktig for oss å kunne skape en løsning som skulle effektivisere informasjonsgivning i den form av at vi skapte en digital pasientjournal som skulle kunne oppdateres direkte. Vi ønsket at dette skulle bli en smidig prosess der informasjon som er livsnødvendig ble inkludert så fort som mulig, slik at man kan potensielt redde liv. 

bottom of page